blank

01.02.2019. Svečana promocija oralnog zdravlja

Krajnje je vrijeme da se dentalnom turizmu priključe i doktori iz istočne Hrvatske

Hrvatska komora dentalne medicine, u suradnji s Fakultetom za dentalnu medicinu i zdravstvo u Osijeku te Gradom Osijekom i Osječko-baranjskom županijom, organizirala je u petak, 1. veljače 2019.godine, u Osijeku svečanu promociju oralnog zdravlja građana Osječko-baranjske županije i grada Osijeka. Zanimljivo je da je Osijek jedini grad u Hrvatskoj u kojemu se uz Zagreb na poseban način obilježila promocija oralnog zdravlja.
Tom prilikom u Osijek je stigao i sam predsjednik HKDM-a, mr. sc. Hrvoje Pezo. "Dentalna je medicina jedna od najnaprednijih grana u medicini u koju svakodnevno ulaze informatika i inovativna znanja, tehnike i metode liječenja. Iznimno je važno da pratimo nove postupke i materijale liječenja. Recimo kako 20 najboljih dentalnih klinika u Hrvatskoj ostvari pola milijarde kuna godišnje samo na dentalnom turizmu. Nažalost, te novce zarade na području Dalmacije i Zagreba, pa je krajnje vrijeme da se dentalnom turizmu priključe i doktori dentalne medicine iz istočne Hrvatske", upozorio je mr. Pezo.
Jedna od prednosti Osijeka je ta što ima Fakultet za dentalnu medicinu koji upisuje već treću generaciju budućih doktora dentalne medicine. "Ako se podsjetimo kakva je bila situacija prije samo nekoliko godina na našem području, kada specijalistika gotovo pa i nije postojala, mnogo je kolega bilo na pragu mirovine i završavalo svoj radni vijek, možemo reći da smo učinili puno. Iz onoga kuta gledanja gotovo je nevjerojatno i da ćemo kada se kolege koji su sada na specijalizacijama vrate, potpuno popuniti mrežu specijalističke zdravstvene zaštite u dentalnoj medicini", komentirao je dr. Miroslav Sikora kao predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske komore dentalne medicine.
Na svečanosti su nazočili i gradonačelnik Ivan Vrkić te župan Ivan Anušić. "Županija je u 2018. uložila 1,6 milijun kuna u ambulante dentalne medicine, a trenutačno imamo i pet specijalizanata iz područja dentalne medicine za čiju edukaciju izdvajamo tri milijuna kuna", poručio je župan Anušić.

Dom zdravlja ulaže u edukaciju

Liječnicima dentalne medicine Doma zdravlja Osijek u petak su podijeljene i enciklopedije dentalne medicine pod nazivom Dental Mammoth - osnove kliničke dentalne medicine koja je rezultat 20-godišnje suradnje najkvalitetnijih profesionalaca u njihovim specijalističkim područjima. Za prijevod se ove vrijedne knjige pobrinuo upravo HKDM. “Dom zdravlja Osijek ove je godine uložio 30.000 kuna za Education Gold Card za svoje liječnike, što im omogućuje sudjelovanje na svim stručnim skupovima i kongresima besplatno”, naglasio je ravnatelj DZO-a, Mato Lukić.

Izvor: Glas Slavonije

 

webmail studomat