blank

Crkvena 21

Najmlađi fakultet u sastavu osječkog Sveučilišta, Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek, danas je dobio na višegodišnje korištenje prostor u Crkvenoj 21 u Osijeku.

Ugovor o dodjeli predmetne nekretnine u državnom vlasništvu Sveučilištu potpisali su danas u zgradi Rektorata ministar državne imovine Goran Marić i rektor Sveučilišta J. J. Strossmayera prof.dr.sc. Vlado Guberac.

Zgradu u Crkvenoj 21 koristio je Građevinski fakultet, a sada će biti na raspolaganju Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek na kojem studira 1.200 studenata. Prostor od oko 1.100 četvornih metara Fakultetu je ustupljen na neodređeno vrijeme i bez naknade. Kako je istaknuo privremeni dekan prof.dr.sc. Aleksandar Včev, zgrada će se koristiti za studije dentalne medicine, dentalne higijene i dijelom sestrinstva, smještajući predavaonice i najsuvremenije laboratorije. Uređenje prostora već je započelo, no kako je riječ o višemilijunskoj investiciji, Fakultet će trebati pomoć Sveučilišta te lokalnih, regionalnih i državnih vlasti kako bi se opremanje prostora što prije privelo kraju.


Ministar državne imovine Goran Marić ponovno je istaknuo problem iseljavanja, te je dodao kako je ovo jedna od konkretnih mjera za ostanak mladih u Slavoniji u skladu sa strateškim ciljevima Ministarstva (index.hr), a obećao je i kako će njegovo ministarstvo aktivno sudjelovati u Projektu Slavonija te kako će se potruditi aktivirati svu neiskorištenu imovinu na području Slavonije. Najavio je i sjednicu Vlade u Osijeku u petak na kojoj će biti doneseno šest novih mjera za oporavak ove regije.

Fakultet m
 
 

 
 

Tekst preuzet sa Radio-Osijek i osijek031.com.
 

webmail studomat