blank

EVOTION

U prostorima Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije 10. svibnja 2019. održana je radionica za razvoj javnozdravstvenih politika u sklopu projekta EVOTION koji financira Europska unija iz programa Obzor 2020. za istraživanje i inovacije.
Projekt EVOTION usmjeren je na nagluhost kao jednu od najčešćih kroničnih bolesti i peti uzrok invalidnosti. Provedbom projekta dobit će se dokazi kojima se pruža potpora donošenju uključivih odluka, a sve s pomoću platforme za izradu sveobuhvatnih politika upravljanja gubitkom sluha. Platformom EVOTION obuhvatit će se analize velikih baza podataka te će se omogućiti prikupljanje i analiza raznovrsnih podataka vezanih uz gubitak sluha.
Cilj radionice bilo je vrednovanje platforme i predstavljanje rezultata. O projektu i oštećenju sluha kao javnozdravstvenom izazovu govorili su stručnjaci Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije. Prvobitne rezultate projekta predstavio je dr.sc. Jeppe Høy Christensen ispred partnerske ustanove Oticon iz Danske, a platformu je demonstrirao dr.sc. Konstantin Pozdniakov ispred partnerske ustanove The City University iz Ujedinjene Kraljevine.
Na radionici su aktivno sudjelovali ključni dionici za razvoj javnozdravstvenih politika za gluhe i nagluhe na području Osječko-baranjske županije. Ovim putem ujedno zahvaljujemo na suradnji predstavnicima Osječko-baranjske županije, Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Kliničkog bolničkog centra Osijek, Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo, Poliklinike SUVAG te Udruge gluhih i nagluhih Osječko-baranjske županije.

webmail studomat