blank

Poslijediplomski tečaj u Orahovici - Sport i srce

Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek i Hrvatsko kardiološko društvo pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović organiziraju 27. i 28.svibnja 2019.godine u Orahovici tečaj pod naslovom Sport i srce.
Kardiovaskularne bolesti su najveći javnozdravstveni problem u razvijenim zemljama pa tako i u Republici Hrvatskoj. U Hrvatskoj je od kardiovaskularnih bolesti u 2017. godini preminulo 44% od ukupno umrlih, odnosno 23.000 ljudi.
Sport može biti dobra zaštita u primarnoj prevenciji kardiovaskularnih bolesti, a kod bolesnika koji su preboljeli akutni koronarni sindrom tjelesna aktivnost je neizostavni dio programa kardiovaskularne rehabilitacije.
No, s druge strane, u suvremenom sportu prati se trend velikog opterećenja sportaša, poglavito mladih, koji vrlo često nadilazi funkcionalne pričuve organizma, u cilju ostvarenja što boljih natjecateljskih rezultata, što često dovodi do ugroze zdravlja i života sportaša.
Osobito nam je zadovoljstvo organizirati poslijediplomski tečaj pod nazivom Sport i srce koji ima multidisciplinarni pristup kardiologiji tjelesne, sportske i radne aktivnosti na kojem će sudionici izložiti svekolike pozitivne ali i negativne učinke sporta na kardiovaskularno zdravlje i druge dijelove ljudskog organizma.
Veselimo se našem dvodnevnom druženju u Orahovici, budućem Centru za prevenciju, dijagnostiku, liječenje i kardiovaskularnu rehabilitaciju.

Program možete preuzeti ovdje: Program (.pdf)

Sport_i_srce

webmail studomat