blank

Press klub Europa

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj redovito održava susrete s predstavnicima medija kako bi raspravljali o aktualnim politikama Europske unije i tako produbili razumijevanje i približili te teme njihovoj publici. Jedan od tih susreta je Press klub Europa, odnosno panel diskusija predstavnika medija i institucija koje su nositelji politika EU-a ili povezani s njima.

Na događaj su pozvani i studenti. Prema željama, mogu i iz publike aktivno sudjelovati postavljanjem pitanja ili iznošenje stavova. Iz prijašnjih sličnih susreta u drugim gradovima, u publici je uvijek bilo 20-30 studenata te se nadamo da ćemo i u Osijeku imati sličan odaziv.

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj organizira Press klub Europa 29. studenog u Osijeku, od 10.30 do 12 sati, na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Osijeku.

Na panelu će, između ostalih, sudjelovati Karlo Ressler, zastupnik u Europskom parlamentu, a događaj će moderirati Bojan Divjak, glavni urednik Glasa Slavonije (događaj nije za širu javnost).

Teme će se usmjeriti na mlade (perspektive u obrazovanju, zapošljavanju i socijalna kohezija, program Erasmus+, Erasmus za mlade poduzetnike) te hrvatsko predsjedanje Vijećem EU-a u 2020. (prednosti za Hrvatsku, proračun EU-a 2021. – 2027., Zajednička poljoprivredna politika: što nas očekuje nakon 2020. i perspektive za mlade poljoprivrednike).

Otvoreni dijalog i fokus na životnu svakodnevicu građana Europske unije omogućuje nam bolje razumijevanje europskog projekta i učvršćuje temelje za izgradnju njegove budućnosti. Nadamo se da ćete nas aktivnim sudjelovanjem podržati u tome.

Srdačan pozdrav,

Rima Joujou Deljkić,
voditeljica Odjela za medije i novinstvo Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj

Kontakt:
Rima Joujou Deljkić, voditeljica Odjela za medije i novinstvo, 099 2751 788, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Za potvrde dolaska: Ružica Ilak, Pragma komunikacije za Predstavništvo EK (organizacija događaja), 091 1186 186, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ; za studente Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

webmail studomat