Poziv na predavanje

Dragi studenti, nastavnici i suradnici, 


U sklopu međunarodne suradnje i aktivnosti našeg fakulteta, na fakultet nam 24. travnja dolazi gošća dr. sc. Marjana Knežević, dr. med. dent. sa Sveučilišta u Philadelphiji (Clinical Assistant Professor, Department of Preventive and Restorative Sciences, University of Pennsylvania, School of Dental Medicine Philadelphia, PA).


Dr. sc. Marjana Knežević diplomirala je 2012. godine na Fakultetu za dentalnu medicinu u Philadelphiji, Sveučilište u Pennsylvaniji (UPenn Dental Medicine) gdje i danas radi kao klinički docent na fakultetskom Zavodu za preventivne i restaurativne znanosti. Uže područje njezinog kliničkog rada i znanstvenog interesa su dentalni materijali i njihova primjena u restaurativnoj dentalnoj medicini.


Dr. sc. Marjana Knežević održat će predavanje 24. travnja 2024. s početkom u 13,00 sati u dvorani „J. J. Strossmayer“, Crkvena 21 s temama: 


  1. Dental adhesives /Dentalni Adhezivi
  2. Direct dental restorations ( composite material) /Direktne dentalne restauracije (kompoziti)
  3. Indirect dental restorations (porcelan inlays and onlays)/Indirektne dentalne restauracije (keramičke inlay i onlay ispune) 


studentima 4., 5. i 6. godine integriranog prijediplomskog i diplomskog studija Dentalna medicina. 


U predavanju će biti prikazani dentalni adhezivi i adhezivne tehnike koji idu u prilog minimalno invazivnoj stomatologiji kao i eliminaciji mikropropuštanja koje je uzrokom sekundarnog karijesa. Poznavanje svojstava dentalnih adheziva kliničarima pomaže u ispravnom odabiru i ključno je za uspjeh restorativnih estetskih ispuna u modernoj stomatologiji.


U drugom dijelu predavanja o direktnim i indirektnim preparacijama pojasnit će se indikacije za odabir između izravne i neizravne tehnike kako bi se kliničaru pomoglo u donošenju odluke prilikom odabira odgovarajuće tehnike, što je često klinički izazovan proces. 


Predavanja dr. sc. Marjane Knežević dio su redovnog nastavnog gradiva i predstavljaju izuzetnu priliku studentima 4., 5. i 6. godine studija za stjecanje vrijednih kliničkih iskustava i znanja koja će im pomoći u budućoj kliničkoj praksi. Također, boravak dr. sc. Marjane Knežević na našem fakultetu pruža mogućnost stručnog i znanstvenog povezivanja s Upenn Dental Medicine koji slovi za jedan od najboljih američkih fakulteta za dentalnu medicinu. 


Stoga Vas molimo da se odazovete predavanju i time iskažete interes za stručno vrijedne teme i podržite našu gošću svojim prisustvom. 

1. Poslijediplomskom tečaju stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije „Osnove palijativne skrbi“

Tečaj

REHABILITACIJA U KLINIČKOJ MEDICINI - kardiovaskularna rehabilitacija

TEČAJ

1. poslijediplomski tečaj stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije “Sport i srce”

TEČAJ

Izražavanje zdravstvenih djelatnika na znanstveno-stručnim skupovima i u publikacijama

Simpozij

Suvremeno sestrinstvo: povijest kao temelj, teorija kao izvor, obrazovanje kao put, kvaliteta kao obveza, znanost kao istina.

Konferencija

Nursing Education and Science (NES)

Scientific-professional Journal