• Croatian (Hrvatski)
  • English (United Kingdom)

Obilježen Dan mimoza i Nacionalni dan borbe protiv raka maternice

Siječanj je mjesec posvećen prevenciji raka vrata maternice- jednog od najčešćih sijela carcinoma u žena, od kojega u Hrvatskoj na godinu oboli i do 300 žena, a polovica nažalost i umre. Edukacija je ključna u prevenciji, a jamac izliječenja je rano otkrivanje bolesti. 


Naši studenti u Slavonskom Brodu i ove godine su se pridružili obilježavanju Nacionalnoga dana borbe protiv raka maternice provođenjem edukacije u suradnji s Općom bolnicom "Dr. Josip Benčević".


Cvijet mimoze izabran je kao simbol borbe protiv raka vrata maternice jer mimoza u mnogim kulturama simbolizira ženu, slobodu, emancipaciju i osjećajnost, a činjenica da cvjeta u hladnim uvjetima pokazuje snagu i otpornost koju bi svaka žena trebala imati kad je u pitanju njezino zdravlje. Cvijet mimoze je dakle savršen simbol za senzibilizaciju javnosti o važnosti edukacije, prevencije i ranog otkrivanja raka vrata maternice.


1. Poslijediplomskom tečaju stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije „Osnove palijativne skrbi“

Tečaj

REHABILITACIJA U KLINIČKOJ MEDICINI - kardiovaskularna rehabilitacija

TEČAJ

1. poslijediplomski tečaj stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije “Sport i srce”

TEČAJ

Izražavanje zdravstvenih djelatnika na znanstveno-stručnim skupovima i u publikacijama

Simpozij

Suvremeno sestrinstvo: povijest kao temelj, teorija kao izvor, obrazovanje kao put, kvaliteta kao obveza, znanost kao istina.

Konferencija

Nursing Education and Science (NES)

Scientific-professional Journal