• Croatian (Hrvatski)
  • English (United Kingdom)

Održan Međunarodni tečaj I. kategorije "Mitovi i činjenice o nastavnoj i znanstvenoj izvrsnosti u biomedicini i zdravstvu"

Na Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek od 8. do 12. svibnja 2023. godine je održan je Međunarodni tečaj I. kategorije pod nazivom "Mitovi i činjenice o nastavnoj i znanstvenoj izvrsnosti u biomedicini i zdravstvu" u sklopu Programa stalnog medicinskog usavršavanja. 


Voditelji tečaja bili su prof. dr. sc. Martina Smolić, prof. dr. sc. Robert Smolić i prof. dr. sc. Aleksandar Včev, a bio je namijenjen nastavnicima i suradnicima koji sudjeluju u izvođenju nastave u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva te interdisciplinarnim područjima znanosti. 


U trajanju od pet dana, ovaj intenzivni tečaj pružio je sudionicima priliku čuti predavanja vrhunskih profesora iz SAD-a, Irske, Egipta, Slovenije te bivši ministar zdravstva, prof. dr. sc. Dragan Primorac koji je svojim predavanjem naziva „Kako biti uspješan mentor“ i otvorio tečaj.


Program tečaja obuhvatio je razne teme koje se tiču rada u nastavi i znanosti u području biomedicini i zdravstvu, s ciljem unaprjeđenja nastavničkih, istraživačkih i socijalni kompetencija neophodnih za izvođenje nastave i provedbu znanstvenoistraživačkog rada u ovim znanstvenim područjima.


Iz medija:

1. Poslijediplomskom tečaju stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije „Osnove palijativne skrbi“

Tečaj

REHABILITACIJA U KLINIČKOJ MEDICINI - kardiovaskularna rehabilitacija

TEČAJ

1. poslijediplomski tečaj stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije “Sport i srce”

TEČAJ

Izražavanje zdravstvenih djelatnika na znanstveno-stručnim skupovima i u publikacijama

Simpozij

Suvremeno sestrinstvo: povijest kao temelj, teorija kao izvor, obrazovanje kao put, kvaliteta kao obveza, znanost kao istina.

Konferencija

Nursing Education and Science (NES)

Scientific-professional Journal