• Croatian (Hrvatski)
  • English (United Kingdom)

V. krug - STEM stipendije 2021./2022.

Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs, na prijedlog /Povjerenstva za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti /u akademskoj godini 2021./2022., donosi /Odluku o dodjeli državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2021./2022. /(KLASA: 604-01/21-01/00017, URBROJ: 533-04-21-0001 od 30. rujna 2021.)

Rang-liste dostupne su na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/ .

Studenti *AAI@EduHr *elektroničkim identitetom pristupaju mrežnoj aplikaciji stemstipendije.mzo.hr te jedinstvenom identifikacijskom oznakom provjeravaju mjesto na rang-listi.

Studenti koji su na rang-listi u kvoti za određeno područje i godinu studija, odnosno iznad praga za ostvarivanje prava na stipendiju, bit će obaviješteni elektroničkom poštom da su ostvarili pravo na državnu stipendiju. Zaprimanje e-poruke nije preduvjet za ostvarivanje prava na državnu STEM stipendiju te svi studenti, neovisno o zaprimanju predmetne obavijesti, mogu svoje mjesto na rang-listi provjeriti u mrežnoj aplikaciji stemstipendije.mzo.hr .

Za prihvaćanje državne STEM stipendije potrebno je u mrežnoj aplikaciji stemstipendije.mzo.hr do ponedjeljka, 17. siječnja 2022. godine, do 15 sati, označiti /Izjave/ koje prethode prihvaćanju /Uvjeta stipendiranja/, zatim prihvatiti /Uvjete stipendiranja/ te upisati isključivo *IBAN žiroračuna koji glasi na ime i prezime dobitnice/dobitnika STEM stipendije*.

Studenti čiji su računi pod ovrhom moraju u FINA-i otvoriti zaštićeni račun. Prilikom otvaranja zaštićenog računa prijavljuju sljedeće podatke uplatitelja:

Ime i prezime: Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Adresa: Donje Svetice 38, 10 000 Zagreb

OIB: 18683136487 (Ministarstvo financija)

Važna napomena: Prihvaćanje /Uvjeta stipendiranja/ smatra se činom sklapanja Ugovora.

Ako u navedenom roku student/ica ne prihvati /Uvjete stipendiranja/, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju.

Ako student/ica odbija državnu STEM stipendiju, potrebno je u mrežnoj aplikaciji stemstipendije.mzo.hr označiti /Odbijam /stipendiju.

U skladu s /Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti/ https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2021_09_102_1827.html (Narodne novine, broj 102/2021.) izrađeno je ukupno osam rang-listi, odvojeno za svako područje te u svakom području posebno za studente prve godine, a posebno za studente viših godina.

1. Poslijediplomskom tečaju stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije „Osnove palijativne skrbi“

Tečaj

REHABILITACIJA U KLINIČKOJ MEDICINI - kardiovaskularna rehabilitacija

TEČAJ

1. poslijediplomski tečaj stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije “Sport i srce”

TEČAJ

Izražavanje zdravstvenih djelatnika na znanstveno-stručnim skupovima i u publikacijama

Simpozij

Suvremeno sestrinstvo: povijest kao temelj, teorija kao izvor, obrazovanje kao put, kvaliteta kao obveza, znanost kao istina.

Konferencija

Nursing Education and Science (NES)

Scientific-professional Journal