• Croatian (Hrvatski)
  • English (United Kingdom)

Znanstveno-stručni časopis Nursing Education and Science

Poštovani kolegice i kolege!


Velika nam je čast i zadovoljstvo obavijestiti vas da Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek pokreće novi znanstveno-stručni časopis Nursing Education and Science (NES)


NES je međunarodni recenzirani časopis koji će objavljivati visokokvalitetne članke fokusirane na istraživačke i stručne rasprave utemeljene na znanstvenoj, teorijskoj ili filozofskoj osnovi. Autori su pozvani na podnošenje originalnih radova, istraživanja i sustavnih pregleda relevantne literature, poglavito usmjerenih na obrazovanje medicinskih sestara na svim razinama, edukaciju medicinskih sestara u okruženju kliničke prakse, mentorski proces, politike vezane za edukaciju te partnerstvo u obrazovanju i kliničkoj praksi. 


Razmatrat će se samo visokokvalitetni članci koji se bave fenomenima i temama obrazovnog/edukacijskog procesa i svih njegovih sudionika. Autori su također pozvani na podnošenje članaka u poseban odjeljak s temama koje se fokusiraju na strategije i inovacije u edukaciji pacijenata u (ne)kliničkim okruženjima. Časopis će se koristiti dvostrukim slijepim recenzentskim postupkom i prihvaćati samo originalne članke koji pokazuju relevantnost, dubinu, jasnoću, strogost i visoke standarde prezentacije sadržaja. Časopis će objavljivati radove na engleskom jeziku, dva puta godišnje. 


Službena će mrežna stranica časopisa uskoro biti dostupna na mrežnoj stranici Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek sa svim detaljima i uputama za pripremu i slanje vaših članaka, o čemu ćete pravovremeno biti obaviješteni.


Pozivamo vas da planirate istraživanja, pripremu i podnošenje vaših visokokvalitetnih članaka te tako doprinesete kvaliteti časopisa Nursing Education and Science (NES).


Zahvaljujemo i veselimo se uspješnoj suradnji!


U ime Uredništva:


doc. dr. sc. Robert Lovrić

Urednik časopisa


prof. dr. sc. Aleksandar Včev

dekan Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek

1. Poslijediplomskom tečaju stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije „Osnove palijativne skrbi“

Tečaj

REHABILITACIJA U KLINIČKOJ MEDICINI - kardiovaskularna rehabilitacija

TEČAJ

1. poslijediplomski tečaj stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije “Sport i srce”

TEČAJ

Izražavanje zdravstvenih djelatnika na znanstveno-stručnim skupovima i u publikacijama

Simpozij

Suvremeno sestrinstvo: povijest kao temelj, teorija kao izvor, obrazovanje kao put, kvaliteta kao obveza, znanost kao istina.

Konferencija

Nursing Education and Science (NES)

Scientific-professional Journal