• Croatian (Hrvatski)
  • English (United Kingdom)

1. stručna konferencija Suradnjom u EU projektu „Svi za pamćenje (SPAM)“ do bolje skrbi za osobe s demencijom i njihove obitelji

U Hotelu International u Zagrebu, 29. rujna 2021. održana je 1. stručna konferencija Suradnjom u EU projektu „Svi za pamćenje (SPAM)“ do bolje skrbi za osobe s demencijom i njihove obitelji. Konferenciju su organizirali Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo i Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest u okviru projekta „Svi za pamćenje – SPAM“ koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda u razdoblju 2014.-2020., a na kojem je Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek jedan od partnera.


Konferenciju na kojoj je sudjelovalo 100-tinjak sudionika je otvorio gradonačelnik Grada Zagreba, Tomislav Tomašević, mag. pol. Zahvaljujući svim partnerima projekta, Gradonačelnik je naglasio kako je demencija javnozdravstveni prioritet današnjice te da omogućavanjem zdravstvene i socijalne skrbi svima u potrebi poboljšavamo njihovu kvalitetu života. Voditeljica projekta, dr. sc. Mirela Šentija Knežević, spomenula je da Grad Zagreb ulaže značajne resurse u implementaciju i provedbu brojnih projektnih aktivnosti i mjera vezanih za poboljšanje života osoba oboljelih od Alzheimerove bolesti i drugih demencija čime se na taj način poboljšava kvaliteta njihova života i smanjuju troškovi hospitalizacije, a što posljedično smanjuje opterećenje zdravstvenog sustava. U uvodnom dijelu o važnosti uspostavljenog popodnevnog boravka za oboljele od Alzheimerove bolesti i drugih demencija, radnim danom i subotom, kao i uspostavljenim mobilnim timom za prijevoz do boravka i podršku u svakodnevnim aktivnostima govorio je izv. prof. prim. dr. sc. lgor Filipčić, ravnatelj Klinike za psihijatriju “Sveti Ivan” i izvanredni profesor Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek.


U okviru konferencije održan je i okrugli stol pod nazivom „Preporuke za implementaciju integriranih socijalnih usluga za osobe s demencijom na razini pojedinih županija i nacionalnoj razini (iskustva različitih sustava)“ na kojem je u ime Fakulteta sudjelovala doc. dr. sc. Štefica Mikšić, prodekanica za suradnju s nastavnim bazama. Izlaganje pod nazivom „Usporedba usluga usmjerenih na osobe s demencijom i njihove obitelji na području Grada Zagreba i Osječko-baranjske županije te preporuke za pokretanje dnevnih boravaka“ održala je Anamaria Tomić, mag. log., nastavnica našeg Fakulteta i zaposlenica na projektu.


Više o samoj konferenciji, sudionicima i programu možete pronaći ovdje:


https://www.youtube.com/watch?v=EEF2eC6tc4g

https://zagreb.hr/otvorena-prva-strucna-konferencija-suradnjom-u-eu-/173922






1. Poslijediplomskom tečaju stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije „Osnove palijativne skrbi“

Tečaj

REHABILITACIJA U KLINIČKOJ MEDICINI - kardiovaskularna rehabilitacija

TEČAJ

1. poslijediplomski tečaj stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije “Sport i srce”

TEČAJ

Izražavanje zdravstvenih djelatnika na znanstveno-stručnim skupovima i u publikacijama

Simpozij

Suvremeno sestrinstvo: povijest kao temelj, teorija kao izvor, obrazovanje kao put, kvaliteta kao obveza, znanost kao istina.

Konferencija

Nursing Education and Science (NES)

Scientific-professional Journal