• Croatian (Hrvatski)
  • English (United Kingdom)

Nursing Education and Science

Poštovani kolegice i kolege!


Velika nam je čast i zadovoljstvo obavijestiti vas da je službena mrežna stranica novopokrenutog znanstveno-stručnog časopisa Nursing Education and Science (NES) dostupna na službenoj internetskoj stranici Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek (nes.fdmz.hr)


Autori se pozivaju na podnošenje originalnih radova, istraživanja i sustavnih pregleda relevantne literature, poglavito usmjerenih na obrazovanje medicinskih sestara na svim razinama, edukaciju medicinskih sestara u okruženju kliničke prakse, mentorski proces, politike vezane uz edukaciju te partnerstvo u obrazovanju i kliničkoj praksi. 


Autori srodnih zdravstvenih struka (npr. liječnici, psiholozi, fizioterapeuti itd.) također se pozivaju na podnošenje članaka koji opisuju proces edukacije različitih zdravstvenih profesionalaca, obvezno pri tome obuhvaćajući i edukaciju medicinskih sestara. Također, poželjna su istraživanja koja uspoređuju ispitanike različitih zdravstvenih profesija s primjerice studentima sestrinstva ili nastavnicima zdravstvene njege.   


Na službenoj mrežnoj stranici dostupni su svi podatci o časopisu, opće upute kao i upute za pripremu članaka. Mrežni sustav za Vašu registraciju i podnošenje pripremljenih članaka bit će uskoro aktiviran pa ćete moći poslati svoje pripremljene članke. O navedenome ćete biti pravovremeno obaviješteni.


Molimo vas da prije pripreme članka pozorno pročitate i pridržavate se svih uputa časopisa kako bi vaš članak zadovoljio kriterije inicijalne procjene uredništva za daljnji postupak recenzija i kriterije moguće publikacije. 


Članci koji zadovolje kriterije inicijalne procjene uredništva bit će proslijeđeni recenzentima na daljnji pregled, dok će članci koji ne zadovolje inicijalne kriterije, prema odluci uredništva, biti vraćeni autorima na doradu prije slanja u postupak recenzije ili će biti izravno odbijeni bez mogućnosti daljnjeg pregleda i publiciranja.


Časopis će primjenjivati dvostruki slijepi postupak recenzije i prihvaćati samo originalne članke visoke kvalitete koji pokazuju relevantnost, dubinu, jasnoću, strogost i visoke standarde prezentacije sadržaja. 

Stoga vas pozivamo da sukladno uputama planirate i pripremate svoje članke za podnošenje u NES


Zahvaljujemo vam i veselimo se uspješnoj suradnji!


doc. dr. sc. Robert Lovrić

urednik časopisa


prof. dr. sc. Aleksandar Včev

dekan Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek

1. Poslijediplomskom tečaju stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije „Osnove palijativne skrbi“

Tečaj

REHABILITACIJA U KLINIČKOJ MEDICINI - kardiovaskularna rehabilitacija

TEČAJ

1. poslijediplomski tečaj stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije “Sport i srce”

TEČAJ

Izražavanje zdravstvenih djelatnika na znanstveno-stručnim skupovima i u publikacijama

Simpozij

Suvremeno sestrinstvo: povijest kao temelj, teorija kao izvor, obrazovanje kao put, kvaliteta kao obveza, znanost kao istina.

Konferencija

Nursing Education and Science (NES)

Scientific-professional Journal