• Croatian (Hrvatski)
  • English (United Kingdom)

OBAVIJEST Obavljanje nastave u zdravstvenim ustanovama i ordinacijama dentalne medicine Fakulteta

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je 28. rujna 2021. godine donio Odluku o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja svih zaposlenika zdravstvenih ustanova, trgovačkih društava koje obavljaju zdravstvenu djelatnost te privatnih zdravstvenih radnika na virus SARS-CoV-2 koja je stupila na snagu 4. listopada 2021. godine, a prema kojoj su prilikom ulaska u zdravstvenu ustanovu studenti obavezni predočiti EU digitalne COVID potvrde.


Nastavno na navedeno, za ulazak studenata u zdravstvene ustanove (radi ispunjavanja nastavnih obveza) potrebno je imati jednu od sljedećih potvrda:


  • Studenti koji su cijepljeni cjepivom protiv bolesti COVID-19 trebaju predočiti važeću EU digitalnu COVID potvrdu o cijepljenju.

https://eudigitalnacovidpotvrda.hr/hr/covid-potvrde/potvrda-o-cijepljenju


  • Studenti koji su preboljeli COVID-19 trebaju predočiti važeću EU digitalnu COVID potvrdu o preboljenju.

https://eudigitalnacovidpotvrda.hr/hr/covid-potvrde/potvrda-o-preboljenju


  • Studenti koji imaju negativan nalaz PCR testa ili brzog antigenskog testa na virus SARS-CoV-2  trebaju predočiti važeću EU digitalnu COVID potvrdu o testiranju ili odgovarajući drugi dokaz.

https://www.eudigitalnacovidpotvrda.hr/hr/covid-potvrde/potvrda-o-testiranju


Studenti Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek mogu se testirati uz plaćanje manjeg troška (75,00 HRK) u Medicinskom centru Mursa u Osijeku, na adresi Cara Hadrijana 10E. Studenti koji se žele testirati u drugim ovlaštenim ustanovama u potpunosti snose troškove testiranja, odnosno mogu pribaviti e-uputnicu svog liječnika obiteljske medicine te ostvariti besplatno testiranje. Popis laboratorija koji provode testiranje na COVID-19 i izdaju EU digitalne COVID potvrde objavljen je na linku:

https://eudigitalnacovidpotvrda.hr/hr/covid-potvrde/popis-laboratorija-koji-provode-testiranje-na-covid-19-i-izdaju-eu-digitalne-covid-potvrde


VAŽNO! Obratite pozornost o vremenskoj valjanosti potvrde tj. vremenu u kojem Vam potvrda o negativnom nalazu vrijedi.



1. Poslijediplomskom tečaju stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije „Osnove palijativne skrbi“

Tečaj

REHABILITACIJA U KLINIČKOJ MEDICINI - kardiovaskularna rehabilitacija

TEČAJ

1. poslijediplomski tečaj stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije “Sport i srce”

TEČAJ

Izražavanje zdravstvenih djelatnika na znanstveno-stručnim skupovima i u publikacijama

Simpozij

Suvremeno sestrinstvo: povijest kao temelj, teorija kao izvor, obrazovanje kao put, kvaliteta kao obveza, znanost kao istina.

Konferencija

Nursing Education and Science (NES)

Scientific-professional Journal