• Croatian (Hrvatski)
  • English (United Kingdom)

Održana radionica „Kako napisati i objaviti znanstveni rad?“

Na Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek je 18. svibnja 2022. god. u 13 sati održana radionica pod nazivom „Kako napisati i objaviti znanstveni rad?“. 


Program radionice bio je podijeljen u dvije tematske cjeline: 

  1. Prof. dr. sc. George Y. Wu  (University of Connecticut Health Center, Farmington, CT, USA) s temom „Publication of scientific articles: Strategies for success“
  2. Prof. dr. sc. Martina Smolić (Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek) s temom „Kako objaviti znanstveni rad? – korisni savjeti i trikovi“.

U radionici su sudjelovali mladi znanstvenici, profesori i istraživači Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek, Medicinskog fakulteta Osijek, Filozofskog fakulteta Osijek, Pravnog fakulteta Osijek, Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek, Odjela za kemiju, Odjela za fiziku, Opće bolnice "Dr. Josip Benčević" Slavonski Brod i KBC Osijek. 


Sudionici su imali iznimnu priliku da od profesora s dugogodišnjim uredničkim i recenzentskim iskustvom budu upoznati s izazovima koji prate pripremu, pisanje i objavu znanstvenih radova. Nakon dvosatne radionice sudionici su kroz raspravu i komentare iskazali iznimno zadovoljstvo radionicom te proširenim kompetencijama, vještinama i praktičnim znanjima u pisanju znanstvenih radova.

1. Poslijediplomskom tečaju stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije „Osnove palijativne skrbi“

Tečaj

REHABILITACIJA U KLINIČKOJ MEDICINI - kardiovaskularna rehabilitacija

TEČAJ

1. poslijediplomski tečaj stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije “Sport i srce”

TEČAJ

Izražavanje zdravstvenih djelatnika na znanstveno-stručnim skupovima i u publikacijama

Simpozij

Suvremeno sestrinstvo: povijest kao temelj, teorija kao izvor, obrazovanje kao put, kvaliteta kao obveza, znanost kao istina.

Konferencija

Nursing Education and Science (NES)

Scientific-professional Journal