• Croatian (Hrvatski)
  • English (United Kingdom)

Održana radionica „Moje Erasmus+ iskustvo“

U utorak, 19. listopada 2021. godine, s početkom u 12,00 sati na Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek održana je druga u nizu radionica „Moje Erasmus+ iskustvo“. Predavači su bili Tea Đurašević, studentica Sveučilišnog diplomskog studija Sestrinstvo Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek, Josipa Pleša, stručna suradnica za Erasmus+ mobilnost Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, izv. prof. dr. sc. Martina Smolić, akademski Erasmus+ koordinator Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek i Dario Ferić, stručni suradnik za bilateralnu, multilateralnu i međunarodnu suradnju Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku.


Tea Đurašević, studentica druge godine Sveučilišnog diplomskog studija Sestrinstvo, podijelila je svoje iskustvo sudjelovanja u mobilnosti u Poljskoj koje je u tijeku te je održala predavanje u kojemu je istaknula kako je postupak prijave za ostvarivanja studente mobilnosti jednostavan te ne iziskuje puno vremena. Po njezinoj procjeni, za proučavanje svih procedura, ispunjavanje obrazaca te komunikaciju s prihvatnim ustanovama bilo joj je potrebno svega 6 sati rada. Svoju mobilnost ostvarila je s kolegicom s Fakulteta, a po dolasku na Faculty of Health Sciences in Katowice upoznala je mrežu inozemnih studenata s kojima pohađa predavanja, upoznaje turističke atrakcije i društvena zbivanja. Naglasila je kako su troškovi puta podmireni od strane Sveučilišta, a stipendija koju prima obuhvaća sve troškove života i stanovanja u Poljskoj. Pozvala je sve kolegice i kolege s Fakulteta da se prijave za studentsku razmjenu kako bi učvrstili svoje znanje stranog jezika te ostvarili posebno iskustvo samostalnosti u stranoj zemlji.


Josipa Pleša, stručna suradnica za Erasmus+ mobilnost Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, educirala je sve zainteresirane studente o postupku prijave na Natječaj za ostvarivanje mobilnosti. Demonstrirala je potrebne obrasce te ukazala studentima na popis inozemnih učilišta na kojima mogu ostvariti mobilnost. Pozvala je studente koji imaju nedoumica da, nakon proučavanja objavljenih uputa i obrazaca, kontaktiraju Erasmus+ koordinatore Fakulteta, a po potrebi i Sveučilišta, kako bi se u što kraćem roku saznale sve potrebne informacije te uspješno ostvarila mobilnost. U zaključku, naglasila je kako je u tijeku natječaj za studentsku mobilnost za ljetni semestar te je pozvala studente Fakulteta da sudjeluju u ovom nezaboravnom i nezamjenjivom iskustvu.


Izv. prof. dr. sc. Martina Smolić, akademska Erasmus+ koordinatorica Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek, održala je predavanje u kojemu je naglasila prednosti sudjelovanja u međunarodnim razmjenama, kako za studente, tako i za nastavno i nenastavno osoblje Fakulteta. Podijelila je svoja osobna iskustva sudjelovanja u mobilnostima koja su u velikoj mjeri utjecala na njezin kasniji znanstveni i stručni rad. Pozvala je sve zainteresirane studente i osoblje da joj se obrate sa svim nedoumicama te se odluče na korištenje ove jedinstvene mogućnosti koja im se pruža kroz Erasmus+ program, kako bi uz financijsku potporu stekli iskustvo studiranja, stručne prakse ili rada u inozemstvu.

Dario Ferić, stručni suradnik za bilateralnu, multilateralnu i međunarodnu suradnju Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku održao je informativno predavanje o ostvarivanju mobilnosti za nastavno i nenastavno osoblje Fakulteta. Kao i do sada, potrebno je ispuniti pripadajuće obrasce te pribaviti prihvatno pismo od strane inozemne institucije. Izvijestio je kako Sveučilište bilježi povećanje broja mobilnosti što pokazuje iznimnu zainteresiranost nastavnog, ali i nenastavnog osoblja za sudjelovanjem u programima mobilnosti.






1. Poslijediplomskom tečaju stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije „Osnove palijativne skrbi“

Tečaj

REHABILITACIJA U KLINIČKOJ MEDICINI - kardiovaskularna rehabilitacija

TEČAJ

1. poslijediplomski tečaj stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije “Sport i srce”

TEČAJ

Izražavanje zdravstvenih djelatnika na znanstveno-stručnim skupovima i u publikacijama

Simpozij

Suvremeno sestrinstvo: povijest kao temelj, teorija kao izvor, obrazovanje kao put, kvaliteta kao obveza, znanost kao istina.

Konferencija

Nursing Education and Science (NES)

Scientific-professional Journal