• Croatian (Hrvatski)
  • English (United Kingdom)

Studenti pete godine studija Dentalna medicina održali radionicu učenicima OŠ Višnjevac

Već nekoliko godina u sklopu kolegija Dječja i preventivna dentalna medicina, naši studenti posjećuju niže razrede osnovnih škola kako bi podigli svijest o prevenciji i važnosti oralnog zdravlja.


Ove godine u terenskoj nastavi sudjelovali su studenti 5. godine Integriranog prijediplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Dentalna medicina,  koji su posjetili Osnovnu školu Višnjevac. U interaktivnoj nastavi sudjelovali su učenici prvih i drugih razreda koji su pokazali zavidno znanje vezano uz održavanje oralne higijene, učestalosti posjeta ordinaciji dentalne medicine te nezdravoj hrani i piću koje narušava oralno zdravlje. Učenicima je održana kratka prezentacija o važnosti održavanja oralne higijene i čimbenicima koji utječu na zdravlje zuba. S pomoću modela čeljusti demonstrirana je pravilna tehnika četkanja zuba nakon čega su naši budući doktori dentalne medicine odgovarali na postavljena pitanja učenika i podijelili promotivni materijal (četkice i paste za zube, knjižice i bojanke).


Cilj ovakvih posjeta osnovnim školama je ostvariti povezanost studija s potrebama lokalne zajednice u vidu promocije zdravlja usne šupljine. 

1. Poslijediplomskom tečaju stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije „Osnove palijativne skrbi“

Tečaj

REHABILITACIJA U KLINIČKOJ MEDICINI - kardiovaskularna rehabilitacija

TEČAJ

1. poslijediplomski tečaj stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije “Sport i srce”

TEČAJ

Izražavanje zdravstvenih djelatnika na znanstveno-stručnim skupovima i u publikacijama

Simpozij

Suvremeno sestrinstvo: povijest kao temelj, teorija kao izvor, obrazovanje kao put, kvaliteta kao obveza, znanost kao istina.

Konferencija

Nursing Education and Science (NES)

Scientific-professional Journal