• Croatian (Hrvatski)
  • English (United Kingdom)

Suradnja sa Third Medical Faculty, Charles University iz Češke

U akademskoj godini 2022./2023. Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek uspostavio je uspješnu suradnju sa Third Medical Faculty, Charles University iz Češke Republike. Kroz Erasmus+ projekt, dvije izvrsne studentice druge godine prijediplomskog sveučilišnog studija fizioterapija s navedenog fakulteta imale su jedinstvenu priliku posjetiti našu ustanovu i sudjelovati u kliničkoj praksi.


Tijekom proteklih tjedana, studentice Květa Foitová i Lucie Rousová su marljivo obavljale kliničku praksu na Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek u Orahovici. Njihov napredak bio je vođen stručnim mentorstvom prof. dr. sc. Martine Smolić, prodekanice za znanost i poslijediplomske studije, i doc.dr.sc. Anđele Grgić. Uz podršku asistenata Dorothee Bedeković, mag.physioth., Ivana Vebera, mag.physioth. i Meri Reili, mag.physioth., studentice su stekle vrijedna iskustva i znanja.


Ponosni smo što su studentice bile iznimno zadovoljne kliničkom praksom koju su obavljale na Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek, smještajem te prehranom tijekom svog boravka u  novom Centru za dijagnostiku i rehabilitaciju kardiovaskularnih bolesti u Orahovici. U sklopu Centra, studentice su imale priliku raditi s najmodernijom aparaturom za fizikalnu terapiju, što im je omogućilo upoznavanje s najnovijim tehnikama i postupcima fizioterapije te primjenu svojih naučenih vještina u praksi. Njihova strast i predanost prema ovom području bili su očiti u njihovom radu i angažmanu.


Razmjena studenata kroz Erasmus+ program pruža neprocjenjivu priliku za stjecanje međunarodnog iskustva, razmjenu kultura i širenje profesionalnih horizonta. Radujemo se budućim suradnjama i nadamo se da će ova inicijativa biti samo početak dugoročne i plodonosne suradnje između naših institucija.


Hvala svim sudionicima ovog projekta na njihovom trudu i predanosti. Njihova stručnost i podrška omogućili su ovu uspješnu suradnju. Posebne zahvale upućujemo studenticama koje su svojim radom dokazale koliko je važno ulagati u obrazovanje i međunarodnu suradnju.

1. Poslijediplomskom tečaju stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije „Osnove palijativne skrbi“

Tečaj

REHABILITACIJA U KLINIČKOJ MEDICINI - kardiovaskularna rehabilitacija

TEČAJ

1. poslijediplomski tečaj stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije “Sport i srce”

TEČAJ

Izražavanje zdravstvenih djelatnika na znanstveno-stručnim skupovima i u publikacijama

Simpozij

Suvremeno sestrinstvo: povijest kao temelj, teorija kao izvor, obrazovanje kao put, kvaliteta kao obveza, znanost kao istina.

Konferencija

Nursing Education and Science (NES)

Scientific-professional Journal