• Croatian (Hrvatski)
  • English (United Kingdom)

Tjedan karijera 2022.

U sklopu Tjedna karijera Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku koji se održao od 9. do 13. svibnja 2022. godine, na Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek održale su se dvije radionice i dva predavanja, a Medicinski centar Mursa predstavio se na Karijernom korzu i tzv. speed datingu.


Radionica „Timski rad: temelj osobnog i profesionalnog razvoja i postignuća“

Dana 13. svibnja 2022. u Novoj Gradišci je održana dvosatna radionica pod nazivom „Timski rad: temelj osobnog i profesionalnog razvoja i postignuća“. U radionici su sudjelovali studenti druge godine preddiplomskog studija Sestrinstvo, a radionicu je vodio izv. prof. dr. sc. Robert Lovrić. Tijekom interaktivne radionice održano je predavanje o svim osobitostima, prednostima i mogućim poteškoćama u timskom radu koje studenti mogu očekivati tijekom svog profesionalnog djelovanja i rada. Nakon predavanja je uslijedila praktična vježba pod nazivom „Toranj od papira“ kada su studenti podijeljeni u šest timova i u zadanom kratkom vremenskom roku, primjenom timskog načina razmišljanja, dogovora i donošenja odluka gradili samostojeći toranj od papira. Najuspješniji je tim dobio prigodno priznanje, a ostali timovi zahvalnicu za sudjelovanje. Nakon vježbe je uslijedila analiza i evaluacija vježbe te iznošenje iskustava svakog pojedinog tima (načini podjele zadataka, koordinacija tima, načini razmišljanja, izmjena ideja, načini dogovaranja i odlučivanja, moguće poteškoće tijekom aktivnosti, itd.). 


Predavanje „Budi profesionalac u online komunikaciji“

U utorak, 10. svibnja 2022. god., putem platforme Zoom održano je predavanje „Budi profesionalac u online komunikaciji“. Predavanje je održala Anamaria Tomić, mag. logoped., univ. spec. rehab. educ., a sudjelovali su studenti završnih godina studija Sestrinstva i Fizioterapije te nenastavno osoblje studentske referade u Osijeku i Ureda za kvalitetu. Na predavanju je naglasak bio na najčešćim greškama koje se pojavljuju u pisanju e-poruka, molbi, dopisa i na društvenim mrežama te kako ih uspješno izbjeći.


Radionica „Olakšaj si breme, riješi se treme!''

Dana 12. svibnja 2022. u Osijeku održana je radionica pod nazivom „Olakšaj si breme, riješi se treme!''. U radionici su sudjelovali studenti treće godine preddiplomskog studija Sestrinstvo, a voditeljica radionice bila je Emanuela Ham, asistentica s Katedre za interdisciplinarna područja. Studenti su tijekom radionice naučili razlikovati što jest, a što nije samopouzdanje, zatim su otkrili izvore narušavanja samopouzdanja, procijenili vlastite osobine i kompetencije potrebne za (uspješan) javni nastup te saznali kako primijeniti savjete za smanjivanje treme i ujedno jačati samopouzdanje.


Predavanje „Specijalizacije u stomatologiji“, 

Dana 9. svibnja 2022. u Osijeku održano je predavanje pod nazivom „Specijalizacije u stomatologiji“. U radionici su sudjelovali studenti integriranog preddiplomskog i diplomskog studija Dentalna medicina, a voditelj radionice bio je izv. prof. dr. sc. Davor Seifert.

1. Poslijediplomskom tečaju stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije „Osnove palijativne skrbi“

Tečaj

REHABILITACIJA U KLINIČKOJ MEDICINI - kardiovaskularna rehabilitacija

TEČAJ

1. poslijediplomski tečaj stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije “Sport i srce”

TEČAJ

Izražavanje zdravstvenih djelatnika na znanstveno-stručnim skupovima i u publikacijama

Simpozij

Suvremeno sestrinstvo: povijest kao temelj, teorija kao izvor, obrazovanje kao put, kvaliteta kao obveza, znanost kao istina.

Konferencija

Nursing Education and Science (NES)

Scientific-professional Journal