• Croatian (Hrvatski)
  • English (United Kingdom)

Završetak dvogodišnjeg EU projekta „Svi za pamćenje – SPAM“

Danas, 22. rujna 2022. godine, završava EU projekt „Svi za pamćenje – SPAM“ u čijoj provedbi je Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek bio partner zadnje dvije godine. Projekt je uspješno zaključen završnom konferencijom koja se održala u partnerskoj organizaciji, Klinici za psihijatriju Sveti Ivan na Jankomiru u utorak, 20. rujna 2022. Na završnoj konferenciji predstavljeni su svi rezultati mukotrpnoga rada svih partnera, a održana je i mala izložba radova korisnika popodnevnoga boravka. Glavnu riječ imale su voditeljica projekta, dr. sc. Mirela Šentija-Knežević i Marijana Prevendar, prof. soc., projekta asistentica. U ime Fakulteta uzvanicima se obratila doc. dr. sc. Štefica Mikšić, prodekanica za suradnju s nastavnim bazama, a jednu od projektnih aktivnosti predstavila je zaposlenica na projektu, Anamaria Tomić, mag. logoped., univ. spec. rehab. educ. 

 

 Projektom se nastojala pružiti podrška osobama s Alzheimerovom demencijom i drugim oblicima demencije, kao i članovima njihovih obitelji, pružanjem novih socijalnih usluga na području Grada Zagreba (uspostavom popodnevnoga boravka za osobe s demencijom), što je ujedno bio i cilj Projekta. U okviru Projekta provodile su se i brojne edukacije za formalne i neformalne njegovatelje u Gradu Zagrebu i na području šest županija.

 

Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek zahvaljuje Gradu Zagrebu i svim partnerima (Klinici za psihijatriju Vrapče, Klinici za psihijatriju Sveti Ivan, Nastavnom zavodu za javno zdravstvo „Andrija Štampar“, Hrvatskoj udruzi za Alzheimerovu bolest – HUAB) za uspješnu suradnju i URBANEX-u za pomoć pri provedbi projekta!

 

Brošure koje su nastale tijekom projekta:

  1. Brošura
  2. Brošura
  3. Brošura
  4. Brošura

1. Poslijediplomskom tečaju stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije „Osnove palijativne skrbi“

Tečaj

REHABILITACIJA U KLINIČKOJ MEDICINI - kardiovaskularna rehabilitacija

TEČAJ

1. poslijediplomski tečaj stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije “Sport i srce”

TEČAJ

Izražavanje zdravstvenih djelatnika na znanstveno-stručnim skupovima i u publikacijama

Simpozij

Suvremeno sestrinstvo: povijest kao temelj, teorija kao izvor, obrazovanje kao put, kvaliteta kao obveza, znanost kao istina.

Konferencija

Nursing Education and Science (NES)

Scientific-professional Journal