• Croatian (Hrvatski)
  • English (United Kingdom)

Sport i srce

Srebrni izbornik Zlatko Dalić i predsjednik HRS Tomislav Grahovac sudjelovali na tečaju „Sport i srce“ održanom u Orahovici


Tijekom 27. i 28. svibnja 2019.godine u zgradi Fakulteta za dentalnu medicini i zdravstvo Osijek u Orahovici održan je 1. poslijediplomski tečaj stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije “Sport i srce”. Prvi je ovo tečaj organiziran u Hrvatskoj koji je organizirao navedeni studij i tri radne skupine Hrvatskog kardiološkog društva - Radna skupina e-kardiologija, Radna skupina za prevenciju i rehabilitaciju u kardiologiji i radna skupina za kardiologiju rada i sporta, a pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović.


Svakako najveću pozornost Orahovice, ali i cijele Hrvatske, privuklo je sudjelovanje srebrnog izbornika Zlatka Dalića, koji je zgradu Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek posjetio drugoga dana održavanja tečaja.


Riječi dobrodošlice tom prilikom uputili su izborniku Daliću dekan Fakulteta prof. dr. sc. Aleksandar Včev, prodekan doc. dr. sc. Ivan Miloloža, prof. dr. sc. Goran Krstačić, gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin, župan Virovitičko-podravski Igor Andrović, izaslanik predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, doc. dr. sc. Tomislav Madžar, brojni studenti Fakulteta kao i stanovnici Orahovice.

Izbornik Zlatko Dalić tom je prilikom održao studentima Fakulteta u Orahovici petnaestominutno predavanje na temu “Motivacija u vrhunskom sportu” i to uoči ponovnog okupljanje reprezentacije koja će 8. lipnja zaigrati u Osijeku protiv Walesa. Prije toga Dalić je izveo početni udarac jedne druge utakmice, koju su na igralištu s umjetnom travom Danijel Pranjić, odigrali orahovački studenti protiv djelatnika Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek.

Dvodnevno druženje u Orahovici, budućem Centru za prevenciju, dijagnostiku, liječenje i kardiovaskularnu rehabilitaciju otvorio je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac, koji je istaknuo potencijal studija fizioterapije Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek u Orahovici, kao i još jedan poznati sudionik, bivši hrvatski vaterpolski reprezentativac Danijel Premuš.


Voditelji tečaja „Sport i srce“ bili su prof. dr. sc. Aleksandar Včev, doc. dr. sc. Tomislav Madžar, izv. prof. dr. sc. Goran Krstačić i doc. dr. sc. Ivan Miloloža, a među predavačima osim gore spomenutih bili su i izv. prof. dr. sc. Viktor Peršić, izv. prof. dr. sc. Zdravko Babić, izv. prof. dr. sc. Mislav Vrsalović, izv. prof. dr. sc. Hrvoje Pintarić, izv. prof. prim. dr. sc. Mario Ivanuša, izv. prof. dr. sc. Marko Boban, doc. dr. sc. Josip Samardžić, Tomislav Vlahović dr. med. i Viktor Ivaniš dr. med.


Vezani sadržaji:

http://www.glas-slavonije.hr/400509/4/Poslijediplomski-tecaj-Sport-i-srce

https://www.orahovica.hr/posljednje-vijesti/4868-srebrni-zlatko-dalic-posjetio-orahovicu-i-odrzao-predavanje

1. Poslijediplomskom tečaju stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije „Osnove palijativne skrbi“

Tečaj

REHABILITACIJA U KLINIČKOJ MEDICINI - kardiovaskularna rehabilitacija

TEČAJ

1. poslijediplomski tečaj stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije “Sport i srce”

TEČAJ

Izražavanje zdravstvenih djelatnika na znanstveno-stručnim skupovima i u publikacijama

Simpozij

Suvremeno sestrinstvo: povijest kao temelj, teorija kao izvor, obrazovanje kao put, kvaliteta kao obveza, znanost kao istina.

Konferencija

Nursing Education and Science (NES)

Scientific-professional Journal