• Croatian (Hrvatski)
  • English (United Kingdom)

RapidILL - servis međuknjižnične posudbe

Poštovani korisnici Knjižnice Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek,


ovim putem Vas želim obavijestiti o mogućnosti međuknjižnične posudbe putem RapidILL servisa. Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu omogućila je pristup ovom globalnom servisu za dostavu preslika članaka i poglavlja iz knjiga iz više od 500 sveučilišnih i visokoškolskih knjižnica diljem svijeta. Usluga je namijenjena i korisnicima Knjižnice FDMZ-a kao korisnici usluge Međuknjižnične posudbe NSK.


Posebno je značajna za naše korisnike koji do relevantnih članakau stručnim i znanstvenim časopisima i poglavlja u knjigama ne mogu doći, ukoliko isti nisu u otvorenom pristupu. Svi zainteresirani i u informacijskoj potrebi mogu se sa svojim zahtjevom javiti u knjižnicu na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., koja dalje upućuje zahtjev NSK ili osobno na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Adresa za izravni Online zahtjev je https://iks.nsk.hr/rapidill


Glavne prednosti korištenja međuknjižnične posudbe putem ovog servisa su:

  • cijena usluge se ne naplaćuje (trenutno je trogodišnje korištenje osiguralo Sveučilište u Zagrebu i NSK)
  • članci i poglavlja u knjigama dostavljaju se u elektroničkom formatu (PDF) na izravnu elektronsku adresu podnositelja zahtjeva
  • rok obrade zahtjeva je radnim danima u roku od 24 sata, a dostave građe u roku od 72 sata

Radno vrijeme Knjižnice:

7:30 - 18:30

Rad sa korisnicima:

8:00 - 18:00

Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku

Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo

Knjižnica Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek

Crkvena 21, 31 000 Osijek

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Korisnikom Knjižnice Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek postaje se upisom u Knjižnicu (evidentiranjem korisnika u Metelwin programu i potpisivanjem Izjave o zaštiti osobnih podataka). Upisati se mogu studenti Fakulteta, nastavnici, znanstvenici i suradnici Fakulteta, ostali djelatnici Fakulteta, nastavnici, znanstvenici i suradnici drugih visokoškolskih ustanova i vanjski korisnici.