• Croatian (Hrvatski)
  • English (United Kingdom)

Nagrada Hrvatskog endokrinološkog društva Hrvatskog liječničkog zbora za najboljeg mladog znanstvenika 2023./2024. višoj asistentici Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek dr.sc. Vjeri Mihaljević, dr.med.

U gradu morskih orgulja, pozdrava Suncu i plavetnilu mora, gradu Zadru održan je od 11. do 14. travnja 2024. godine tradicionalni 11. Hrvatski endokrinološki kongres s međunarodnim sudjelovanjem i 39. simpozij Društva za dijabetes, endokrinologiju i bolesti metabolizma HUMS-a u organizaciji Hrvatskog endokrinološkog društva HLZ-a i Društva za dijabetes, endokrinologiju i bolesti metabolizma HUMS-a.

Ovo događanje okupilo je vodeće hrvatske stručnjake iz područja endokrinologije i dijabetologije te sudjelovanje mladih kolega koji su interpretirali prikaze slučajeva. Posebnost je bila ta da su bile i dodijeljene nagrade za najbolji prikaz slučaja i nagrade za predavanja najboljih mladih znanstvenika.


Dr.sc. Vjera Mihaljević, dr.med., viši asistent u Katedri za farmakologiju i biokemiju, Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek, održala je predavanje 11.4.2024. u kojem je prezentirala rezultate svoje obranjene doktorske disertacije pod naslovom Molekularni mehanizmi renalnog učinka SGLT2 inhibitora i GLP-1 receptor agonista na staničnom modelu proksimalnih tubularnih stanica  te osvojila nagradu za najboljeg mladog znanstvenika Hrvatskog endokrinološkog društva Hrvatskog liječničkog zbora u 2023./2024 godini.



1. Poslijediplomskom tečaju stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije „Osnove palijativne skrbi“

Tečaj

REHABILITACIJA U KLINIČKOJ MEDICINI - kardiovaskularna rehabilitacija

TEČAJ

1. poslijediplomski tečaj stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije “Sport i srce”

TEČAJ

Izražavanje zdravstvenih djelatnika na znanstveno-stručnim skupovima i u publikacijama

Simpozij

Suvremeno sestrinstvo: povijest kao temelj, teorija kao izvor, obrazovanje kao put, kvaliteta kao obveza, znanost kao istina.

Konferencija

Nursing Education and Science (NES)

Scientific-professional Journal