• Croatian (Hrvatski)
  • English (United Kingdom)

Održan Info dan EU projekata FDMZ-a

U srijedu, 24. travnja 2024. godine je na Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek održan Info dan EU projekata FDMZ-a na kojem su predstavljena 4 projekta Fakulteta, a čija je provedba u tijeku: 

  • projekt „EduCanNURS - Towards Cancer Care Continuum Approach in Undergraduate Nursing Education“; 
  • projekt „The Dynamic Digital Skills for Agility and Resilience in Medical and Allied Professions (DDS-MAP)“;
  • projekt „Strenghtening implementation of the justified and optimized use of ionizing radiation in medicine“ i 
  • projekt „Towards safe, optimized and personalized radiology and radiotherapy procedures for pregnant patients“ 


- Ovaj događaj organizirali smo kako bismo i ostalim nastavnicima, koji se možda još uvijek ne upuštaju u pisanje projektnih prijava koje uistinu jesu administrativno zahtjevne, pokazali da je to moguće. Naši su projekti različitog karaktera, s obzirom na to da obrazujemo buduće doktore dentalne medicine, ali i magistre sestrinstva i fizioterapije, tako da imamo dva projekta koja se bave zaštitom od zračenja, projekt razvoja platforme koja će osigurati digitalnu pismenost svih sudionika u zdravstvu, u koji je uključeno 10 država i 15 partnerskih institucija, čija je vrijednost 2,4 milijuna eura, a tu je i projekt razvoja platforme za edukaciju medicinskih sestara u onkološkoj skrbi na prijediplomskog razini - istaknula je prof. dr. sc. Martina Smolić, prodekanica za znanost i poslijediplomske studije Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek.


Hvala Jasenki Crnković, zamjenici gradonačelnika grada Osijeka i prof. dr. sc. Sonji Vila, Prorektorici za znanost, tehnologije, projekte i međunarodnu suradnju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku na sudjelovanju u Info danu i riječima podrške nastavnicima i studentima Fakulteta uključenim u znanstveni rad Fakulteta.


Ovim prilikom predavanje su održale zaposlenice Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, mr. sc. Darija Krstić na temu "EU fondovi - prilike u novoj financijskoj perspektivi" i Martina Šuto na temu „Erasmus+ program na Sveučilištu u Osijeku - individualne mobilnosti i projektna suradnja“.

Svoje iskustvo sa Erasmus+ mobilnosti su podijelili studentica Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek, Katarina Judnić i dolazni student Gennaro Orofino sa Sveučilišta Foggia u Italiji koji ovaj semestar u sklopu Erasmus+ mobilnosti prati nastavu na našem Fakultetu.


Iz medija:

1. Poslijediplomskom tečaju stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije „Osnove palijativne skrbi“

Tečaj

REHABILITACIJA U KLINIČKOJ MEDICINI - kardiovaskularna rehabilitacija

TEČAJ

1. poslijediplomski tečaj stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije “Sport i srce”

TEČAJ

Izražavanje zdravstvenih djelatnika na znanstveno-stručnim skupovima i u publikacijama

Simpozij

Suvremeno sestrinstvo: povijest kao temelj, teorija kao izvor, obrazovanje kao put, kvaliteta kao obveza, znanost kao istina.

Konferencija

Nursing Education and Science (NES)

Scientific-professional Journal