• Croatian (Hrvatski)
  • English (United Kingdom)

Održan radni sastanak s predstavnicima udruge Hrvatski časnički zbor grada Slatine

U prostorima Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek, 14. lipnja 2023. godine održan je sastanak prof. dr. sc. Aleksandra Včeva, dekana Fakulteta, i prof. dr. sc. Martine Smolić, prodekanice za znanost i poslijediplomske studije Fakulteta, s pukovnikom Vladom Međumurcem, predsjednikom udruge Hrvatski časnički zbor grada Slatine, Krunoslavom Cukorom, članom Predsjedništva udruge i Matom Štimcem, članom udruge.


Osvrnuvši se kratko na kontinuirani rad ove udruge u proteklih trideset godina, od samog osnutka u travnju 1992. godine,  pukovnik Vlado Međumurec najavio je kako Hrvatski časnički zbor grada Slatine u idućoj godini planira više aktivnosti među kojima je istaknuo projekt obnove prostora bivše željezničke stanice u Voćinu, a koji im je dodijeljen na korištenje. Osim uređenja Centra za branitelje sa spomen sobom posvećenoj ratnom putu 136. slatinske brigade, plan je u suradnji s Požeškom biskupijom pokrenuti i Centar za palijativnu skrb hrvatskih branitelja te bi se spomenuti prostor na taj način još više oplemenio.


U ugodnom razgovoru razmotrene su mogućnosti za međusobnu suradnju Fakulteta i Udruge te je prof. dr. sc. Aleksandar Včev s pukovnikom Vladom Međumurcem raspravio ideje i vizije buduće suradnje te je inicirano potpisivanje zajedničkog sporazuma o suradnji u provedbi aktivnosti od zajedničkog interesa.

1. Poslijediplomskom tečaju stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije „Osnove palijativne skrbi“

Tečaj

REHABILITACIJA U KLINIČKOJ MEDICINI - kardiovaskularna rehabilitacija

TEČAJ

1. poslijediplomski tečaj stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije “Sport i srce”

TEČAJ

Izražavanje zdravstvenih djelatnika na znanstveno-stručnim skupovima i u publikacijama

Simpozij

Suvremeno sestrinstvo: povijest kao temelj, teorija kao izvor, obrazovanje kao put, kvaliteta kao obveza, znanost kao istina.

Konferencija

Nursing Education and Science (NES)

Scientific-professional Journal