• Croatian (Hrvatski)
  • English (United Kingdom)

ODRŽAN TEČAJ „AUTOGENI TRENING“

U srijedu, 12. travnja. 2023. godine, u sklopu organizacije Studentskog zbora Fakulteta i Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek, održao se zadnji susret u edukaciji „Autogeni trening“. U utorak, 24.05.2023. održan je followup susret kako bi se riješile eventualne nedoumice i odgovorilo na pitanja. 

Voditeljica ovog ciklusa je bila Petra Malešević, mag.psych., kognitivno-bihevioralna psihoterapeutkinja i Compassion Focused Therapy terapeutkinja, jedini formalno educirani i supervizirani CFT terapeut u Republici Hrvatskoj i voditeljica Centra za terapiju usmjerenu na suosjećanje, partnera organizacije Compassionate Mind Foundation. Educirana iz autogenog treninga (osnovni i napredni trening te trening za trenere - “Psihorelaks”, član ISATAP-The International Society of Autogenic Training & Psychotherapy).


Tečaj Autogenog treninga je trajao 12 tjedana, a održavao se Online (putem Zoom platforme). Studenti su svake srijede u večernjem terminu,  imali priliku naučiti: imaginacijsko-autosugestivnu relaksacijsku metodu koja koristi saznanja psihofiziologije o stanju i funckioniranju pojedinih dijelova tijela dok smo u opuštenom, parasimpatičkom stanju. Kratkim naredbama tijekom vježbe pokušavamo izazvati opušteno stanje uma i tijela. Autogeni trening jedna je od najstarijih i najpoznatijih zapadnjačkih relaksacijskih metoda za postizanje duboke relaksacije. Minimalan dodatak u uputama iz naredbi autogenog treninga (psiholog Milenko Vlajkov) omogućava i osobama sa smanjenom mogućnosti imaginacije i sugestibilnosti da nauče i koriste ovu vrlo učinkovitu metodu.


Trening se sastojao od teorijskog dijela, praktičnih vježbi te obavljanja samostalnih zadataka (zadaća koju je potrebno obavljati između susreta). Studenti su imali pristup audio snimkama i pisanom materijalu (prezentacije) kako bi lakše izvodili navedene zadatke.


Studenti koji su sudjelovali u tečaju, iskazali su veliko zadovoljstvo usvojenim znanjem i stečenim vještinama.


Certifikat iz autogenog treninga je dobilo 27 studenata.

Studentski zbor se zahvaljuje na suradnji voditeljici tečaja.

1. Poslijediplomskom tečaju stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije „Osnove palijativne skrbi“

Tečaj

REHABILITACIJA U KLINIČKOJ MEDICINI - kardiovaskularna rehabilitacija

TEČAJ

1. poslijediplomski tečaj stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije “Sport i srce”

TEČAJ

Izražavanje zdravstvenih djelatnika na znanstveno-stručnim skupovima i u publikacijama

Simpozij

Suvremeno sestrinstvo: povijest kao temelj, teorija kao izvor, obrazovanje kao put, kvaliteta kao obveza, znanost kao istina.

Konferencija

Nursing Education and Science (NES)

Scientific-professional Journal