• Croatian (Hrvatski)
  • English (United Kingdom)

Potpisan sporazum o suradnji na istraživačkim i razvojnim projektima između Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek i Instituta za medicinska istraživanja i medicinu rada iz Zagreba

Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek nastavlja razvijati znanstvenu i stručnu suradnju sa znanstvenim ustanovama i gospodarskim subjektima te je 1. ožujka 2023. godine potpisan sporazum o suradnji između Instituta za medicinska istraživanja i medicinu rada iz Zagreba i našeg Fakulteta.


Sporazum su potpisali dekan Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek prof. dr. sc. Aleksandar Včev i ravnateljica Instituta za medicinska istraživanja i medicinu rada prof. dr. sc. Ana Lucić Vrdoljak.


Potpisivanju sporazuma su ispred našeg Fakulteta uz dekana prof. dr. sc. Aleksandra Včeva nazočili prof. dr. sc. Martina Smolić, prodekanica za znanost i poslijediplomske studije, Ruža Malenica, dipl. iur, Tajnica Fakulteta te dr. sc. Slavko Čandrlić, stručni suradnik za ljudske resurse Fakulteta te ispred Instituta za medicinska istraživanja i medicinu rada uz ravnateljicu Instituta prof. dr. sc. Anu Lucić Vrdoljak, izv. prof. dr. sc. Branko Petrinec, predstojnik Jedinice za zaštitu od zračenja te dr. sc. Nevenka Kopjar, predstojnica Jedinice za mutagenezu te glavna urednica časopisa Arhiv za higijenu rada i toksikologiju.


Sporazum o suradnji temelji se na budućim zajedničkim znanstvenoistraživačkim i stručnim interesima Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek i Instituta za medicinska istraživanja i medicinu rada.


Realizacija zajedničkih znanstvenoistraživačkih i stručnih ciljeva predviđa se putem sljedećih aktivnosti: znanstvenih istraživanja u područjima od zajedničkoga interesa, osmišljavanja, prijave i realizacije zajedničkih znanstvenih projekata te objavljivanja znanstvenih radova proizašlih iz suradnje.



1. Poslijediplomskom tečaju stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije „Osnove palijativne skrbi“

Tečaj

REHABILITACIJA U KLINIČKOJ MEDICINI - kardiovaskularna rehabilitacija

TEČAJ

1. poslijediplomski tečaj stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije “Sport i srce”

TEČAJ

Izražavanje zdravstvenih djelatnika na znanstveno-stručnim skupovima i u publikacijama

Simpozij

Suvremeno sestrinstvo: povijest kao temelj, teorija kao izvor, obrazovanje kao put, kvaliteta kao obveza, znanost kao istina.

Konferencija

Nursing Education and Science (NES)

Scientific-professional Journal