• Croatian (Hrvatski)
  • English (United Kingdom)

Promocija sveučilišnog udžbenika ''Interna medicina''

Dana 24. svibnja 2023., s početkom u 13:00 h, na Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo u Osijeku održana je promocija sveučilišnog udžbenika "Interna medicina" autora izv. prof. dr. sc. prim. Darka Katalinića, dr. med., prof. dr. sc. prim. Ivana Alerića, dr. med. i suradnika.


Promociju sveučilišnog udžbenika svečano je otvorio dekan Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo prof. dr. sc. prim. Aleksandar Včev, dr. med., a prisutne su pozdravili i obratili se s nekoliko riječi o sveučilišnom udžbeniku "Interna medicina" dekan Medicinskog fakulteta u Osijeku prof. dr. sc. Ivica Mihaljević, prodekan za nastavu i studente prof. dr. sc. prim. Branko Dmitrović, dr. med., prodekanica za znanost i poslijediplomske studije prof. dr. sc. Martina Smolić, dr. med., te u ime autora izv. prof. dr. sc. prim. Darko Katalinić, dr. med.


Na promociji je istaknuto da je sveučilišni udžbenik ''Interna medicina'' prvi udžbenik i prvo izdanje nastalo na Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek koje objedinjuje sva subspecijalistička područja interne medicine na više od 850 stranica na kojem su radila čak 42 autora. Osim navedenog, istaknuto  je da je sveučilišni udžbenik tiskan na kvalitetnom papiru te ga krase kvalitetni slikovni prikazi i tablice. Na kraju svakoga poglavlja navedene su reference za one koji o navedenoj temi žele potražiti više podataka. Sveučilišni udžbenik namijenjen je prije svega studentima dentalne medicine te će se koristiti, osim na matičnom fakultetu, i na Fakultetu dentalne medicine Sveučilišta u Rijeci.

Ovim putem želimo još jednom zahvaliti svim autorima i suradnicima koji su doprinijeli stvaranju ovog vrlo vrijednog, značajnog i korisnog sveučilišnog udžbenika te svima koji su svojim dolaskom uveličali promociju! 

1. Poslijediplomskom tečaju stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije „Osnove palijativne skrbi“

Tečaj

REHABILITACIJA U KLINIČKOJ MEDICINI - kardiovaskularna rehabilitacija

TEČAJ

1. poslijediplomski tečaj stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije “Sport i srce”

TEČAJ

Izražavanje zdravstvenih djelatnika na znanstveno-stručnim skupovima i u publikacijama

Simpozij

Suvremeno sestrinstvo: povijest kao temelj, teorija kao izvor, obrazovanje kao put, kvaliteta kao obveza, znanost kao istina.

Konferencija

Nursing Education and Science (NES)

Scientific-professional Journal