• Croatian (Hrvatski)
  • English (United Kingdom)

Ritam života - KemOs i FdmzOs Alumni MeetUp

S ciljem interdisciplinarnog povezivanja i povećanja razine svijesti o važnosti individualnog laičkog djelovanja u svakodnevnim situacijama, održano je predavanje s integriranom radionicom naziva "Ritam života - Alumni KemOs i FDMZOs MeetUp". Radionicu je ispred Alumni kluba Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek održao Željko Mudri, univ. mag. med. techn., asistent na Katedri za sestrinstvo i palijativnu medicinu.

Cilj predavanja i radionice je bio kognitivno i psihomotorički osposobiti studente za pružanje osnovnih mjera održavanja života. Ujedno, kroz predavanje i radionicu, studenti su u okviru afektivnih ishoda senzibilizirani za društvenu odgovornost pružanja postupaka osnovnog održavanja života.

U okviru radionice, studenti Odjela za kemiju i predsjednica Alumni KemOs kluba doc. dr. Ana Amić kroz praktični rad su usvojili, a pojedini i ponovili vještine osnovnog održavanja života na modelu za edukaciju reanimacije.

Ovime je upriličena suradnja dviju studentskih Alumni klubova uz pozitivne povratne informacije. Zaključak ove interdisciplinarne suradnje je da je društvena odgovornost za laičke postupke oživljavanja na svakome pojedincu. Uz stečene vještine provođenja postupaka osnovnog održavanja na životu i kontinuitet obnavljanja istih povećava se razina povezanosti i educiranosti o važnosti međudjelovanja laika i zdravstvenih djelatnika.



1. Poslijediplomskom tečaju stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije „Osnove palijativne skrbi“

Tečaj

REHABILITACIJA U KLINIČKOJ MEDICINI - kardiovaskularna rehabilitacija

TEČAJ

1. poslijediplomski tečaj stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije “Sport i srce”

TEČAJ

Izražavanje zdravstvenih djelatnika na znanstveno-stručnim skupovima i u publikacijama

Simpozij

Suvremeno sestrinstvo: povijest kao temelj, teorija kao izvor, obrazovanje kao put, kvaliteta kao obveza, znanost kao istina.

Konferencija

Nursing Education and Science (NES)

Scientific-professional Journal