• Croatian (Hrvatski)
  • English (United Kingdom)

Sport i srce 2024. - 5. – 7. lipnja 2024., Orahovica

Poštovane kolegice i kolege,
Kardiovaskularne bolesti su najveći javnozdravstveni problem u razvijenim zemljama i Republici Hrvatskoj. U Hrvatskoj je od kardiovaskularnih bolesti u 2022. godini preminulo 39,1% od ukupno umrlih, odnosno 23.303 ljudi.
Sport može biti dobra zaštita u primarnoj prevenciji kardiovaskularnih bolesti, a kod bolesnika koji su preboljeli akutni koronarni sindrom tjelesna aktivnost je neizostavni dio programa kardiovaskularne rehabilitacije.
No, s druge strane, u suvremenom sportu prati se trend velikog opterećenja sportaša, poglavito mladih, koji vrlo često nadilazi funkcionalne pričuve organizma, u cilju ostvarenja što boljih natjecateljskih rezultata, što često dovodi do ugroze zdravlja i života sportaša.
Osobito nam je zadovoljstvo organizirati 6. Poslijediplomski tečaj pod nazivom „Sport i srce“ koji ima multidisciplinarni pristup kardiologiji tjelesne, sportske i radne aktivnosti na kojem će sudionici izložiti svekolike pozitivne ali i negativne učinke sporta na kardiovaskularno zdravlje i druge dijelove ljudskog organizma.



1. Poslijediplomskom tečaju stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije „Osnove palijativne skrbi“

Tečaj

REHABILITACIJA U KLINIČKOJ MEDICINI - kardiovaskularna rehabilitacija

TEČAJ

1. poslijediplomski tečaj stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije “Sport i srce”

TEČAJ

Izražavanje zdravstvenih djelatnika na znanstveno-stručnim skupovima i u publikacijama

Simpozij

Suvremeno sestrinstvo: povijest kao temelj, teorija kao izvor, obrazovanje kao put, kvaliteta kao obveza, znanost kao istina.

Konferencija

Nursing Education and Science (NES)

Scientific-professional Journal