• Croatian (Hrvatski)
  • English (United Kingdom)

Održan znanstveni skup „5. dan mladih istraživača“

Znanstveni skup „5. Dan mladih istraživača“ održan je 14. studenog 2023. godine s ciljem okupljanja mladih znanstvenika i istraživača Sveučilišta Josipa Juraja Strossmayera u Osijeku u okviru svojih sastavnica: Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek, Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek, Medicinskog fakulteta Osijek, Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek, Odjela za kemiju, Odjela za biologiju i Odjela za fiziku te Fakulteta za primijenjenu matematiku i informatiku.


Moderatorice druge sekcije predavanja bile su nastavnice Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek prof. dr. sc. Martina Smolić, prodekanica za znanosti i poslijediplomske studije, i izv. prof. dr. sc. Kristina Bojanić.


Predavanja su održale mlade istraživačice Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek:

  • Dr. sc. Martina Juzbašić na temu „Sistemska primjena pentadekapeptida BPC 157 u terapiji inducirane periapikalne lezije“
  • Dr. sc. Tea Omanović Kolarić na temu „Liraglutid ostvaruje protektivan učinak u Huh7 staničnom modelu nealkoholne steatoze i lijekovima uzrokovane steatoze“


Čestitamo našim mladim istraživačima na promicanju znanosti te jačanju kapaciteta za istraživački i znanstveni rad čime se stvaraju temelji za sve oblike buduće znanstvene suradnje Fakulteta.

1. Poslijediplomskom tečaju stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije „Osnove palijativne skrbi“

Tečaj

REHABILITACIJA U KLINIČKOJ MEDICINI - kardiovaskularna rehabilitacija

TEČAJ

1. poslijediplomski tečaj stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije “Sport i srce”

TEČAJ

Izražavanje zdravstvenih djelatnika na znanstveno-stručnim skupovima i u publikacijama

Simpozij

Suvremeno sestrinstvo: povijest kao temelj, teorija kao izvor, obrazovanje kao put, kvaliteta kao obveza, znanost kao istina.

Konferencija

Nursing Education and Science (NES)

Scientific-professional Journal